Spirituele regressie

Met spirituele regressietherapie krijg je de oorzaak van het probleem helder en scherp in beeld. En werk je die oorzaak helemaal door. Mentaal, emotioneel, fysiek én spiritueel – dat is op het niveau van je ziel. Wat uiteindelijk leidt tot catharsis: een mentale, emotionele en fysieke loutering, die leidt tot diep doorvoeld begrip

Terug naar de bron

In de praktijk CoCreatie volgen we het spoor terug naar de bron. Bijna vergeten lijken we soms, dat naar de oorzaak in veel (reguliere) therapieën niet eens meer wordt gezocht. Men heeft de handen vol aan het bestrijden van de gevolgen… Niet onbelangrijk overigens. En vaak deskundig en professioneel. Maar zonder inzicht in de oorzaak van een geestelijk of lichamelijk probleem blijven veel remedies in de lucht hangen, of verergeren ze de situatie zelfs. Of worden de gevolgen wat gedempt, bijvoorbeeld met onderdrukkende medicijnen. Dat geldt nog meer voor psychosomatische klachten. En wat heeft iemand met een lichtallergie ooit meegemaakt?

Bij spirituele regressie gebruik ik verschillende technieken. De spirituele dimensie ónder het probleem komt aan de oppervlakte. Niet opeens, maar in fasen en niet sneller of dieper dan je als cliënt wil en aan kan. De rode draad van al je levensthema’s en problemen te vinden en terug te rollen naar de oorsprong, hoeft niet altijd. Soms is het gewoon genoeg om in 1 of twee sessies een heel specifiek probleem aan te pakken. Regressietherapie helpt je, om je persoonlijk te ontwikkelen en creatiever en verantwoordelijker door het leven te gaan.

Verbondenheid van geest, ziel en lichaam

Door de schatten die in ons onderbewuste begraven liggen, aan de oppervlakte te brengen, komt vaak pijn van onverwerkte emoties vrij. Daarmee komen er enorme positieve krachten vrij en krijg je je oorspronkelijke energie weer terug. In meerdere sessies komt zelfs een proces op gang waarin je oorspronkelijke zelf weer helemaal terugvindt. Dan kun je door thema’s heen gaan als slachtoffer-dader-toeschouwer, en de dynamiek daartussen blootleggen. Maar ook onbewuste en dieperliggende thema’s, zoals hinderlijke overtuigingen, die je (vaak onbewust) tegenhouden om in je volle kracht te staan.

Opeens is het alsof je door een zware wolk heen gaat en een diepe verbondenheid ervaart met jezelf en je hogere zielskracht. Jou zo’n diepe verbondenheid te laten ervaren van geest, lichaam en ziel – van verleden, heden en toekomst, die samenkomen in het hier en nu, is het hogere doel van Spirituele Regressie.

Voor alle thema’s in spirituele regressie geldt:

Daar waar je struikelt, ligt de schat begraven. Daar vind je dus steeds de mogelijkheid om je probleem op een creatieve wijze op te lossen. Zodat je je daarna weer verbonden voelt met jezelf, de mensen en de wereld om je heen. Spirituele regressie is cliëntgericht en houdt het aantal sessies beperkt. Maar ook een langer en diepgaander traject kan, als dat voor jou de aangewezen weg is.