Therapie & Healing

Healen is het teweegbrengen van verandering door letterlijk te werken met de energie die zich in en om je systeem bevindt. Healing is een precies en krachtig instrument en kan tot op verfijnde schaal- en zeer nauwkeurig worden toegepast. Bijvoorbeeld op het celniveau van een orgaan. Het proces werkt een langere tijd door want het activeert en stimuleert je eigen helend vermogen: de kracht waarmee je bijvoorbeeld je botten weer aan elkaar doet groeien. Het proces van healing is dan ook niet een afgerond pakket dat alleen maar werkt door de helende energie en bekwaamheid van de persoon die de healing doet. Omdat je eigen helend vermogen de draad oppakt is een healing eerder een serie vakkundige voorzetten, zodat je eigen systeem het verdere werk kan doen.

Je kan een healing gebruiken om een lichamelijke of psychische klacht te verlichten of te helpen keren. Ook is een healing toepasbaar op een situatie of een thema; bijvoorbeeld om de bezem te halen door je werk of om stabiliteit te brengen na een scheiding.
Een healing brengt gemak en ontspanning in processen en er ontstaat een natuurlijk evenwicht tussen tempo, ruimte en draagkracht.

Een healing hoeft niet altijd een klacht of ander ongemak tot reden te hebben. Je kunt jezelf (of een ander) net zo goed gewoon een plezier doen met een aangename schoonmaak en opfrisbeurt van je energie en welzijn. Zoiets als naar de sauna gaan; verkwikkend, ontspannend en alleen maar omdat het prettig is.

Tijdens een healing combineer ik verschillende methodieken, zoals bijvoorbeeld, Reiki, Pranahealing, aura&chakra healing en vitalisatie, net naar gelang jij nodig hebt op dat moment.

Waarom zou je naar een Essentie therapeut gaan?
Stel, je hebt een fysieke (emotionele of mentale) klacht/probleem. Hiermee ben je al bij de huisarts geweest, heb je specialisten bezocht en zijn er medicijnen voorgeschreven. Toch blijf je maar "doorsukkelen".
Als gediplomeerd Essentie therapeut ga ik samen met jou op zoek naar de oorsprong van jouw klacht. Want jouw klacht kan het gevolg zijn van een lang vergeten gebeurtenis en/of situatie, die toen niet of niet voldoende aandacht heeft gekregen. Misschien omdat het toen niet nodig leek, of het niet mogelijk was. Maar het heeft voor onbalans gezorgd, welke zich uit in jouw klacht.