Coaching & Begeleiding

Coaching en begeleiding

Je kan een periode in je leven hebben dat je er zelf niet helemaal uitkomt. Je hebt iemand nodig die je helpt de dingen op een rijtje te zetten en de kwaliteit van je leven te verbeteren. Een persoonlijke coach kan vicieuze cirkels doorbreken, vastzittende gedachten losmaken en helpen de puzzelstukjes op hun plaats te leggen.

Ik kan je helpen bij:

  • Je persoonlijke ontwikkeling
  • Je zoektocht of overstap naar een nieuwe baan
  • Het verkrijgen van meer zelfvertrouwen
  • Rouwverwerking
  • Het leren omgaan en verwerken van nare (traumatische) ervaringen
  • Het vinden van een partner die bij je past
  • Het opruimen van je hoofd volgens de matriXmethode
  • Burn-out klachten
  • Omgaan met HSP, ADD en ADHD

Ik coach vanuit NLP en op een creatieve manier.
Uiteraard in overleg en wat jouw voorkeur heeft.

“Coaching is het meest persoonlijke kado wat je jezelf kunt geven.”

Coachingstraject

Wanneer je jezelf een doel hebt gesteld en besluit om samen met CoCreatie aan het werk te gaan om deze te bereiken dan kun je het volgende verwachten:

Kennismaking
Het eerste gesprek is een kennismakingsgesprek. Het is belangrijk om wederzijds een goed gevoel te hebben. Het gesprek heeft dan ook als doel om te ervaren of er een basis is voor een coachingstraject. Het kennismakingsgesprek gebeurt meestal telefonisch. Liever persoonlijk kennis maken? Dat kan ook. Wanneer het tussen ons klikt dan kunnen we een vervolgafspraak maken voor het intake-gesprek. Het intakegesprek kan ook aansluitend op het kennismakingsgesprek plaatsvinden.

Coachingsovereenkomst
Wanneer we na het kennismakingsgesprek ervoor kiezen om met elkaar te werken, stellen we een coachingsovereenkomst op waarin afspraken en wederzijdse verwachtingen worden vastgelegd. Dat biedt helderheid en afbakening.

Intake-gesprek
Tijdens het intake-gesprek leggen we de basis voor het coachingstraject.

– Wie ben je?
– Wat is belangrijk voor je?
– Wat wil je bereiken?

Daarnaast geven we vorm aan de samenwerking. Welke verwachtingen hebben we van elkaar, en welke afspraken maken we zodat de samenwerking naar ieders tevredenheid kan verlopen. We eindigen de intake met het verhelderen van jouw doel. Jij hebt de eerste stap gezet!

Coaching
Gemiddeld is er één keer per maand een coachingsgesprek. In gemiddeld 6 gesprekken proberen wij jouw doel te bereiken.

Evaluatie
In de laatste sessie evalueren we het coachingstraject, wat je hebt bereikt en ronden we het af.

Ervaringen
Frans, 59 jaar:
Als eind 50’er had ik geleerd dat je als professional je gevoelens niet mee liet spelen. Geen overdracht, professional afstand houden. Als werkbegeleider raakte ik steeds verkeerd verwijderd van parallel-processen op de werkvloer. Door coaching heb ik weer contact kunnen maken met mijn emoties, deze beter leren doorgronden en ervaren dat deze altijd je werk als professional beïnvloeden.
Marianne, 46 jaar
Ons coachingsproces heeft mij ervan bewust gemaakt waar mijn kracht en passie ligt. Hierdoor kan ik bewuster kiezen welke activiteiten ik onderneem en voor welke doelgroep.
Ook heeft het mij meer duidelijkheid en handvatten gegeven om mijn eigen bedrijf aan huis en mijn prive te combineren, qua tijdsindeling
Karin, 26 jaar
Tijdens mijn eerste baan, na afronding van mijn studie, liep ik tegen een aantal muren op. Ik wist me niet goed staande te houden in de grote organisatie, voelde me niet gehoord. De organisatie voldeed niet aan de hoge verwachtingen die ik gesteld had waardoor veel energie op ging aan frustraties. Door coaching heb ik geleerd om hier mee om te gaan. Ik weet nu hoe ik mijn energie kan steken in zaken waar ik wel invloed op heb. Door te kiezen voor een werkwijze die bij mij past maar me ook in staat stelt om binnen de organisatie goed te functioneren, heb ik het plezier in mijn werk terug gevonden. Ik bewaak mijn eigen grenzen, kies zoveel mogelijk voor opdrachten die ik leuk vind en probeer op een zo geweldloze manier te communiceren. Vooral dat laatste is voor mij zeer waardevol gebleken.
Babs, 38 jaar
Ik heb Yvonne ervaren als een coach die intuïtief de juiste vragen stelt en tools gebruikt om mij inzicht te geven in mijn gedrag en hoe ik dit kan veranderen. Daardoor heb ik een heleboel oud zeer los kunnen laten dat mij in het hier en nu belemmerde. Dat heeft mij veel lucht gegeven en rust opgeleverd!